Mosselen met kokosmelk
recepten
Ingrediënten voor 2 personen
2 kg mosselen, 1 zakje mosselgroente, 1 grote el kokosolie, 1 preistengel, 1 ui, 1 knoflookteentje, 1 stuk knolselderij, 1 handvol platte peterselie, 1 handvol rucola, ½ blikje kokosmelk.
Bereiding
- Maak de verse groente schoon en snij ze in kleine stukken. Stoof ze met de mosselgroente in de warme kokosolie tot ze beetgaar zijn en voeg de mosselen toe.
- Leg na een tweetal minuten de peterselie en de rucola erop en voeg de kokosmelk toe.
- Laat de mosselen garen onder deksel tot ze opengaan en schud ze regelmatig op. Niet te lang laten koken, anders worden ze taai. Hou de mosseljus als smaakmaker voor een soep.
Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.
Uitgegeven door WPG, Antwerpen.
Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5