Zachte margarine verlaagt cholesterol

nieuws Een dagelijks ontbijt met twee boterhammen besmeerd met zachte margarine, verlaagt het cholesterolgehalte met 5 procent. Smeren met boter gaat daarentegen gepaard met een cholesterolstijging. Olijfolie heeft geen invloed op het cholesterolgehalte. Dat blijkt uit een Spaanse studie. In het onderzoek kregen 53 vrouwen gedurende 3 periodes van een maand een ontbijt bestaande uit 2 geroosterde boterhammen, met zachte margarine, boter of olijfolie, maar zonder beleg. Na iedere ontbijtperiode werd het cholesterolgehalte van de deelnemers gemeten.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram