Gerelateerde artikels
biefstuk met spinazie en oesterzwammen in oestersaus
recepten Dat koken met oestersaus fantastische gerechten oplevert, vertelden we je al eerder. En nu hebben we weer een superlekker recept met oestersaus: biefstuk met spinazie en oesterzwammen. Zalig!
VOOR 3 TOT 4 PERSONEN
- 500 gram biefstuk, in hapklare stukjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 200 gram verse (baby)spinazie
- 100 gram oesterzwammen
- 1,5 eetlepel oestersaus
- 2 eetlepels neutrale olie
- 3 teentjes look, gesnipperd
- 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en in stukjes
- 4 lente-uitjes, in ringetjes
- 1 eetlepel Shaoxing rijstwijn of droge sherry
- 1 eetlepel donkere rijstazijn of balsamico azijn
- 1 koffielepel suiker
- Witte peper en zout
Mocht je nu geen oesterzwammen kunnen vinden, omdat het er het seizoen niet voor is, neem dan gewone (bruine) champignons.
HET RECEPT VOOR BIEFSTUK MET SPINAZIE EN OESTERZWAMMEN IN OESTERSAUS
Marineer de biefstuk met 1 eetlepel sojasaus, de oestersaus, suiker, peper en zout. Zet apart.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok op hoog vuur en roerbak de look en chilipeper gedurende 1 minuut. Schep de spinazie erdoor en roerbak nog 1 minuut tot de spinazie iets is geslonken. Schep uit de wok en leg op een schaal.
Doe nu de biefstuk in de wok met de resterende olie en roerbak 2 tot 3 minuten tot het vlees gaar is zoals je het zelf lekker vindt. Schep de rijstwijn erdoor en leg het vlees op de spinazie.
Verhit nog 1 eetlepel olie in de wok en bak de oesterzwammen 1 minuut met een beetje water op hoog vuur. Kruid met peper en zout, de rijstazijn en 1 eetlepel sojasaus. Leg op de spinazie en biefstuk, bestrooi met de lente-uitjes en serveer direct met witte rijst.
Auteur: Lai-Wah Chong