Een rijk gevuld groen blaadje
recepten
Gezonde voeding is meer dan ooit belangrijk in deze tijden. Dit gerecht zit boordevol groente en bevat ook voldoende proteïnen. Een smaakbommetje voor groot en klein!
De groene olie kan je gerust een week in de koelkast bewaren en gebruiken als dressing voor allerlei slaatjes. Wil je geen groene olie maken, werk dit gerecht dan af met gewone olijfolie extra vierge.
Ingrediënten voor 2 personen
2 grote knapperige slabladeren, gespoeld en gedroogd250 g mager gehakt
1 el olijfolie om te bakken
1 el tomatentapenade
1 sjalot
2 knoflooktenen
3 rode puntpaprika's
1/2 koolrabi
1 takje tijm
een paar blaadjes citroenverbena of 1 kl limoenzeste
1 takje dragon
1 grote el groene olie (zie *)
50 g halfharde geitenkaas (rolletje)
1 handje honingtomaatjes
optioneel: 2 el versgeraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
- Bak het gehakt rul in een antiaanbakpan met een paar druppels olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Roer de tapenade erdoor en zet het gehakt afgedekt opzij.
- Snipper de sjalot en de knoflook, snijd de gehalveerde puntpaprika's in fijne reepjes en de koolrabi in superkleine blokjes. Halveer de tomaatjes.
- Bak de sjalot in de rest van de olijfolie in een sauteerpan (pan met hoge rand). Voeg de knoflook toe en na een seconde of 10 de puntpaprika en koolrabi.
- Voeg de fijngesneden kruiden toe en breng op smaak met peper en fleur de sel.
- Laat de groente net gaarstoven en roer ze ondertussen af en toe door. Roer dan de groene olie erdoor en de in blokjes gesneden geitenkaas.
- Leg de 2 bladeren op de 2 borden, verdeel de inhoud van de pan erover en garneer met honingtomaatjes.
(*) Ingrediënten groene olie
1 dl olijfolie extra vierge1 handje spinazie
1 handje basilicum
1 handje peterselie
Bereiding groene olie
Mix alle ingrediënten met de staafmixer en breng op smaak met cayennepeper en fleur de sel.
van Hilde Deweer en Marie Bossuyt
Uitgegeven door Van Halewyck