Gerelateerde artikels
Groentepastei met een dekseltje
recepten
Het idee om kort gewokte groenten af te dekken met bladerdeeg en zo in de oven te schuiven is doodeenvoudig, maar het geeft je gerecht meteen de nodige grandeur!
Dit gerecht krijg je zowel in een veggie als in een vegan versie.
20 minuten bereidingstijd + 15 minuten in de oven
Ingrediënten voor 2 personen
150 g champignons, in tweeën
200 g bloemkool, in roosjes
200 g courgette, in blokjes
200 g spinazie, grof gehakt
1 eetlepel dragon
1 rol bladerdeeg
peper en zout
olijfolie
Voor de veggie versie
175 g quornstukjes
100 g mascarpone
50 g Parmezaanse kaas
Voor de vegan versie
175 g vegan ‘kip’stukjes
1 dl amandelroom of sojaroom
1 eetlepel bleke miso
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Bak de champignons, de bloemkoolroosjes en de courgettestukjes 5 minuten in de wok.
Ga door met veggie. - Voeg de quornstukjes toe. Kruid met dragon, peper en zout.
- Roer de spinazie en de mascarpone erdoor.
- Neem de pan van het vuur zodra de spinazie geslonken is.
- Roer de Parmezaanse kaas door de groenten.
Of kies voor vegan - Voeg de toe. Kruid met dragon, peper en zout.
- Vermeng de miso met de plantaardige room.
- Roer de spinazie en de plantaardige room door de groenten.
- Neem de pan van het vuur zodra de spinazie geslonken is.
Werk af met bladerdeeg.
- Verdeel de groenten over een ovenschaal.
- Rol het bladerdeeg eventueel wat uit, of snijd het bij zodat het even groot is als de omtrek van de ovenschaal.
- Leg het bladerdeeg als een dekentje over de groenten en stop de randen goed in. De randen van het bladerdeeg moeten niet over de rand van de ovenschaal geplooid worden.
- Smeer wat olijfolie over het bladerdeeg en bak de groentepastei 15 minuten in de oven.
Een recept uit het boek 'Veggie of Vegan, lekker simpel' van Miki Duerinck & Kristin Leybaert
uitgegeven door Manteau
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist