Kipsaté op Thaise wijze

123-h-kipsaté-10-21.jpg

recepten Outdoor cooking zorgt altijd voor sfeer en gezelligheid. 
Ook op een zonnige middag in de herfst kan je de BBQ nog eens bovenhalen. Voor de bereiding van deze kipsatés loont het zeker de moeite!
Serveer ze als hapje of als hoofdgerecht in het gezelschap van een lekkere salade of groenteschotel.

Ingrediënten voor 4 personen
2 el galangawortel (of gember)
1 groen chilipepertje
1 dl water
1 dl sojasaus
het sap van 1 limoen
2 teentjes knoflook, geraspt
Voor de saus
4 lente-uitjes
1 el koriander
2 dl kokosmelk
1 el pindakaas
1 tl paprikapoeder
1 snufje zout
Extra
stengels citroengras (om de kip op te steken)
een handvol vuurkruiden

Bereiding
  • Maak eerst de marinade. Rasp de galangawortel en snijd het chilipepertje fijn. Meng het water met de sojasaus, het limoensap, de galangawortel, de knoflook en het pepertje.
  • Snijd de kipfilet in repen van 1 centimeter. Laat de kipreepjes gedurende 12 uur in de marinade.
  • Hak met een scherp mes een punt aan de citroengrasstengels. Spies de kipreepjes in lusvorm op de stengels. 
  • Snijd de lente-uitjes en hak de koriander. Doe de kokosmelk in een steelpannetje en voeg de lente-uitjes, koriander, pindakaas en het paprikapoeder toe. Kruid met een snufje zout. 
  • Laat de saus ongeveer 4 minuten koken.
  • Gril de spiesjes 5 minuten op een matig hete grill en strooi de vuurkruiden tussen de kolen. (De spiesjes kunnen ook bereid worden op de gasbarbecue).
  • Serveer met de warme saus.

Een gerecht uit het boek 'BBQ & Outdoor' van Peter De Clercq
uitgegeven door Lannoo

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: oktober 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram