Gerelateerde artikels
Pasta met walnoten en rozijnen
recepten
Dagelijks een handje noten (circa 30 g) eten, houdt je hart gezond. Meer hoeft niet en wordt zelfs afgeraden omdat dergelijke dopvruchten nu eenmaal veel calorieën bevatten (gemiddeld 600 per 100 gram). Bovendien houden noten je huid, haar en nagels gezond.
Zoveel redenen om ze eens wat vaker op het menu te zetten! En waarom niet in een verrassend, hartig gerecht waarbij ze gecombineerd worden met pasta.
Ingrediënten
1 zakje verse pasta of kant-en-klare ravioli met ricotta en champignons
200 ml room
1 handje rozijnen
1 handje fijngehakte walnoten
1 el honing
geraspte Parmezaanse kaas of pecorino
peper en zout
1 scheutje olijfolie extra vierge
Bereiding
- Kook de pasta of de ravioli volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
- Doe de noten en de rozijnen met de room en de honing in een steelpannetje en laat inkoken tot een dikke saus. Voeg wat kookvocht van de pasta of ravioli toe en laat nog even opkoken tot gewenste dikte. Kruid met peper en eventueel een snufje zout.
- Verdeel de pasta of ravioli over de bordjes, doe de saus erop en werk af met een paar druppels olijfolie en versgeraspte Parmezaanse kaas.
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist