Gerelateerde artikels
Peterselli met chorizo, tomaat, paprika en camembert
recepten
Sliertjes van peterseliewortel zijn een prima alternatief voor pasta: gezond, caloriearm en super smaakvol!
Deze maatje-minder-pasta telt slechts zeven ingrediënten en hij is klaar in minder dan een half uur.
Een spiraalsnijder is superhandig om die sliertjes te snijden, maar met een groenterasp (grove snit) lukt het ook.
Je kunt de sliertjes eventueel vooraf maken en ze een paar dagen afgedekt in de koelkast onderdak geven.
Je kunt de sliertjes eventueel vooraf maken en ze een paar dagen afgedekt in de koelkast onderdak geven.
Ingrediënten voor 2 personen
1 rode paprika60 g chorizo, in reepjes
1 lange sjalot, gesnipperd
ca. 300 g peterseliewortel, geschild en in sliertjes
6 el tomatenblokjes + sap (uit blik)
1 snufje gerookt paprikapoeder
100 g camembert, in plakjes
Bereiding
- Wok de paprika beetgaar in 1 à 2 el arachideolie of geraffineerde olijfolie.
- Voeg de chorizo toe en bak die krokant. Schuif de paprika en chorizo wat aan de kant.
- Doe de sjalot en de peterseliewortelsliertjes erbij en wok ze gaar op hoog vuur. Dat duurt maar een 3-tal minuten. Vergeet niet de sliertjes goed door te roeren, je bent aan het roerbakken ...
- Doe dan de tomatenblokjes en het gerookt paprikapoeder erbij en roer goed om.
- Leg de klaasplakjes erop en slaat ze smelten. Kruid af naar smaak met peper en zout.
Een recept uit het boek 'Een blijvend maatje minder' - Byebye jojo in 80 recepten
van Hilde Deweer
uitgegeven door Pelckmans Uitgevers en Forte Culinair
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist