Gerelateerde artikels
Sushihoorntjes
recepten
Ingrediënten voor 4 personen
200 g sushirijst
1 grote eetlepel rijstazijn
1 eetlepel kokossuiker
½ theelepel zout
4 norivellen
¼ komkommer, in dunne reepjes
(zonder de zaadjes)
1 avocado, in dunne reepjes
½ gepekelde rode ui (zie ‘sides’ op p. 146)
¼ witte daikon, fijngesneden of geraspt sesamzaadjes
vers basilicum of verse koriander
Erbij
½ kop sojasaus
Bereiding
1. Spoel de rijst (zeker doen!) en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
2. Laat de rijst afkoelen. Mix de rijstazijn, de suiker en het zout en roer dit mengsel voorzichtig door de rijst met een houten lepel.
3. Snijd de vierkante norivellen verticaal doormidden zodat je twee rechthoeken hebt. Leg het rechthoekige norivel voor je op een werkblad en beleg de onderkant met een beetje rijst, komkommer, avocado, rode- uiringen, daikonslierten, een beetje sesamzaadjes en wat blaadjes ba- silicum.
4. Rol dit nu voorzichtig op tot een hoorntje en maak het laatste stukje norivel vochtig zodat je het kunt dichtplakken. Serveer met sojasaus.
E X T R A
Het leuke hieraan is, dat je geen professionele sushi- roller hoeft te zijn. En je kunt kiezen wat je erin doet! Zo kun je ze ook vullen met wortelslierten, rode biet, erwtjes, pastinaak, tofoe…
O V E R N O R I
Nori is een zeer voedzaam zeewier dat in het Oosten in zee geoogst wordt. De gedroogde vellen zitten boordevol vitamines en mineralen en het is een uitstekende bron van plantaardige vitamine B12, iets wat veganisten en vegetariërs vaak tekortkomen.