Winterse wok met romige linzen
recepten
De verschillende smaken in deze wok springen eruit. Zoete wortel en pastinaak, bitter witloof, frisse gember, zoetzure appel en krokante walnoten wisselen elkaar af. De linzen in romige sojasaus zijn superlekker en passen perfect bij deze winterse combi.
Lekker met boekweit of rijst.
Klaar in 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen
300 g wortelen, in reepjes40 g verse gember, gemalen of geraspt
300 g pastinaak, in stukjes
4 stronken witloof, in grote stukken
2 appels, in blokjes
50 g walnoten,grof gehakt
peper en zout
olijfolie
Voor de romige linzen
200 g gare bruine linzen (mag uit blik)
1 dl room of sojaroom
2 kl sojasaus
2 el peterselie, gehakt
peper en zout
Bereiding
- Verhit wat olie in de wok, voeg de gember en de worteltjes toe en roerbak tot de wortelen beetgaar zijn.
- Voeg de pastinaak toe.
- Voeg het witloof toe en blijf roerbakken.
- Bak de appelblokjes even mee.
- Kruid alles met peper en zout en roer de walnoten door de groenten
Bereid ondertussen de romige linzen. - Verwarm de linzen samen met de (soja)room.
- Breng ze op smaak met sojasaus, peper en zout en strooi de peterselie erover.
Een recept uit het boek 'Veggie of Vegan, lekker simpel'
van Miki Duerinck & Kristin Leybaert
uitgegeven door Manteau
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist