Wok van gemarineerde kip met paksoi, shiitake en kokosmelk
recepten
Bereid de wok eventueel in twee keer zodat alle ingrediënten goed garen. Of wok eerst de kip gaar, hou ze warm onder folie en wok dan de groente.
Ingrediënten
500 g gemarineerde kip, anderhalve el sesamolie, ½ à ¾ paksoi (vier grote handenvol fijngesneden paksoi), 450 g shiitake, 4 lente-uien, 2 lookteentjes, 1 stukje gember, 1 kl fish sauce, anderhalve el sojasaus, 7 à 8 el kokosmelk, 1 snufje kurkuma, 1 snufje korianderpoeder, zwarte peper, 1 biolimoen (onbespoten)
Bereiding
- Snij de kip in reepjes.
- Neem een afzonderlijke snijplank voor de groente en kruiden: snij de lente-ui en de paksoi in reepjes (stelen zowel als bladeren), snij de shiitake in grote stukken. Snij de geschilde look en gember in brunoise (kleine stukjes).
- Wok de kip in de warme olie en doe de groente en de kruiden erbij.
- Wok beetgaar (tot de paksoi geslonken is) en voeg de fish sauce, sojasaus, kokosmelk en een ferme kneep limoensap toe. Rasp ook de schil van de limoen erbij.
- Kruid met peper (geen zout want de fish sauce is zeer zout) en laat de vloeistof kort inkoken.
Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.
Uitgegeven door WPG, Antwerpen.
Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5