Nieuwsbrief 11 maart

Laatst bijgewerkt: maart 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 11 maart

'De onzin van een sapkuur en een detox dieet'

Sommige mensen zweren erbij: nu en dan een sapkuur of detox dieet om hun lichaam te zuiveren. Heeft dat zin? "Nee. Sapvasten, ontgiften, zoutwaterspoelen, cleanses: al die zaken zijn bullshit. Ons lichaam heeft geen detox nodig," aldus Prof. Dr. Danny De Looze, maag- en darmspecialist van UZ Gent.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Test je risico op diabetes

Eén op de tien personen in België heeft diabetes. Eén op de drie weet echter niet dat hij of zij de aandoening heeft. Het vroeg herkennen van diabetes is belangrijk. Het kan immers betekenen dat er nog heel wat gezonde levensjaren op de teller komen. De Diabetes Liga heeft enkele tools en applicaties ontwikkeld om je risico op diabetes te berekenen.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe kan je ramen wassen zonder strepen?

Ramen schoonmaken is een hele klus. Het is dan ook behoorlijk frustrerend als je nadien strepen opmerkt. Wij geven je vier tips van een professionele ruitenwasser om je ruiten perfect en streeploos te laten glanzen.

Lees verder

Gezondheid.be

Podcast over uitbraak schurft en bedwantsen: is er reden tot paniek?

Een plaag van bedwantsen in Parijs, een uibraak van schurft in jouw buurt... Hoe weet je of je ermee in contact bent gekomen, hoe voorkom je een eventuele 'infectie', en als het zover is, hoe behandel je die dan best? Je hoort het allemaal in deze aflevering van Wat ligt er op uw lever?.

Lees verder

Gezondheid.be

Soorten eetstoornissen en hun impact op de gezondheid

Een eetstoornis is een complexe aandoening die invloed heeft op iemands relatie met voedsel, lichaamsbeeld en gewicht. Het treft zowel mannen als vrouwen, ongeacht leeftijd of achtergrond. Eetstoornissen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de fysieke en mentale gezondheid van een persoon.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 11/03/2024 , bijgewerkt op 20/03/2024
volgopfacebook

volgopinstagram