Recept: simpele maar lekkere witloofsoep

Getty_soep_witloof_2025.jpg

recepten Wist je dat je met witloof ook een heerlijke soep kan maken? Minder bitter dan je denkt, en vooral ook lekker simpel.

Lees ook: Witloof: lekker en gezond

Ingrediënten voor 4 personen

8 witloofstronken
0,5 l kippenbouillon
0,5 l melk
50 g bloem
10 cl room
1 eetlepel fijngehakte peterselie
zout, peper, nootmuskaat


Lees ook: Hoe voorkom je dat gesneden witloof verkleurt?

Bereiding

  1. Maak het witloof schoon en snijd het fijn.
  2. Breng de bouillon en de melk samen aan de kook. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Haal van het vuur.
  3. Roer de bloem in een beetje koud water, en roer dat mengsel beetje bij beetje door de warme soep.
  4. Zet opnieuw op het vuur en laat op laag vuur gedurende 20 minuten zachtjes koken. Roer voortdurend met een houten lepel.
  5. Voeg er het fijngesneden witloof bij en laat nog 10 minuten al roerend zachtjes doorkoken.
  6. Roer er vlak voor het opdienen de room door en bestrooi met de gehakte peterselie.

Lees ook: Hoe zorg je dat witloof minder bitter smaakt?

Tip: serveer met snippers van krokant gebakken gerookte hesp of spekblokjes, of met verse garnalen.

Lees ook: Recept: witloofsoep met prei


Laatst bijgewerkt: februari 2025

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram