Recept: simpele maar lekkere witloofsoep
![Getty_soep_witloof_2025.jpg](https://image.gezondheid.be/Getty_soep_witloof_2025.jpg)
recepten Wist je dat je met witloof ook een heerlijke soep kan maken? Minder bitter dan je denkt, en vooral ook lekker simpel.
Lees ook: Witloof: lekker en gezond
Ingrediënten voor 4 personen
8 witloofstronken
0,5 l kippenbouillon
0,5 l melk
50 g bloem
10 cl room
1 eetlepel fijngehakte peterselie
zout, peper, nootmuskaat
Lees ook: Hoe voorkom je dat gesneden witloof verkleurt?
Bereiding
- Maak het witloof schoon en snijd het fijn.
- Breng de bouillon en de melk samen aan de kook. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Haal van het vuur.
- Roer de bloem in een beetje koud water, en roer dat mengsel beetje bij beetje door de warme soep.
- Zet opnieuw op het vuur en laat op laag vuur gedurende 20 minuten zachtjes koken. Roer voortdurend met een houten lepel.
- Voeg er het fijngesneden witloof bij en laat nog 10 minuten al roerend zachtjes doorkoken.
- Roer er vlak voor het opdienen de room door en bestrooi met de gehakte peterselie.
Lees ook: Hoe zorg je dat witloof minder bitter smaakt?
Tip: serveer met snippers van krokant gebakken gerookte hesp of spekblokjes, of met verse garnalen.
Lees ook: Recept: witloofsoep met prei