Nieuwsbrief 15 maart

Laatst bijgewerkt: maart 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 15 maart

Zijn antidepressiva dikmakers?

Niet iedereen komt aan wanneer men antidepressiva neemt, maar het is een veelvoorkomend neveneffect. Onderzoekers zien een duidelijke link tussen tussen antidepressiva en overgewicht, maar men heeft nog niet kunnen aantonen dat antidepressiva ook werkelijk de oorzaak zijn van die gewichtstoename. Er zijn veel mechanismen die een rol spelen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Bedplassen (enuresis): oorzaken en behandeling

Het is niet abnormaal dat kinderen op de leeftijd van vijf jaar nog niet droog zijn. Is je kind zes jaar of ouder en heeft het vaak last van bedplassen (meerdere keren per week) en geeft het zelf aan het bedplassen vervelend te vinden, dan is dat een reden om (medische) hulp in te schakelen.

Lees verder

Gezondheid.be

Seksualiteit tijdens en na kanker

Een kankerdiagnose schudt je leven door elkaar op alle mogelijke vlakken. Zo kunnen de lichamelijke en mentale gevolgen van kanker ook je intieme leven behoorlijk verstoren... Het boek ‘kanker in de slaapkamer’ laat zien hoe het herontdekken van seksualiteit na kanker een uitdagende reis is, met ups en downs.

Lees verder

Gezondheid.be

Stretch oefeningen voor je voeten

Heb je een lange dag moeten rechtstaan? Heb je last van pijnlijke voeten? Met deze gemakkelijke stretchoefeningen ben je daar meteen van verlost.

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: Italiaanse witloofgratin

Een gratin is steeds gemakkelijk op voorhand te maken en moet gewoon zijn tijd in de oven garen. Deze Italiaanse witloofgratin is superlekker!

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 15/03/2024 , bijgewerkt op 20/03/2024
volgopfacebook

volgopinstagram