Nieuwsbrief 18 juli

Laatst bijgewerkt: juli 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 18 juli

Waarschuwingssymptomen tot 10 jaar voor de beroerte

Onderzoekers hebben ontdekt dat mensen met een hoog risico op een beroerte al jaren op voorhand waarschuwingstekenen vertonen. Vroegtijdige identificatie zet de deur open voor gepersonaliseerde preventiestrategieën, wat de kans op een beroerte aanzienlijk verkleint.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Welke ziektes kan je krijgen door zwemmen in verontreinigd water?

Om af te koelen gaat er niets boven een duik in het water van een zwembad, rivier of meer. Maar water kan besmet zijn met parasieten, bacteriën of zelfs virussen die infecties kunnen overbrengen. Maagdarmziekten, huiduitslag, oor-, neus- en keelinfecties bijvoorbeeld.

Lees verder

Gezondheid.be

Buisjes in oren bij kind

Het plaatsten van buisjes in de oren is een veelvoorkomende operatie, vooral bij kinderen. De buisjes verlagen de druk in het middenoor. Die druk ontstaat als de buis van Eustachius niet goed werkt. Hoe verloopt de ingreep, en mag je kind zwemmen?

Lees verder

Gezondheid.be

Mogelijke tekenen en signalen van kanker

Kanker is een ‘stille ziekte’ die traag evolueert en in het begin meestal weinig of geen klachten geeft. Maar vroeg of laat kunnen er toch signalen opduiken waarvoor je niet direct een verklaring hebt en die kunnen wijzen op kanker.

Lees verder

Gezondheid.be

Fantoomzwangerschap: baby voelen bewegen terwijl je niet meer zwanger bent

In een studie die eind 2019 werd gepubliceerd, werd gekeken naar de fantoomschopgevoelens die moeders maanden of zelfs jaren na de geboorte van hun kind ervaren. Is het normaal om je baby te voelen bewegen als je niet meer zwanger bent?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 18/07/2024 , bijgewerkt op 21/07/2024
volgopfacebook

volgopinstagram