Nieuwsbrief 21 mei

Laatst bijgewerkt: mei 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 21 mei

Hoe gezond zijn aardbeien?

Aardbei betekent: bes (bei is afgeleid van het Franse baie) die dicht bij de aarde groeit. Een elegantere naam is ‘zomerkoninkje’, maar wat doen ze eigenlijk voor onze gezondheid?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Bij, wesp, hoornaar of hommel: wat doen bij een steek?

Elk jaar worden duizenden mensen gestoken door wespen en bijen. Meestal blijft het bij een pijnlijke zwelling en wat jeuk, maar sommige mensen reageren allergisch op een steek. Bij die mensen kan er zelfs een levensbedreigende shock optreden.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat zegt de kleur van je stoelgang over je gezondheid?

Onze stoelgang bestaat uit afvalstoffen die het lichaam uitscheidt, onder andere onverteerde voedseldeeltjes, bacteriën en zouten. Soms varieert stoelgang in kleur, textuur, hoeveelheid en geur. Wat zegt jouw stoelgang over je gezondheid?

Lees verder

Gezondheid.be

Wie moet zich laten vaccineren tegen kinkhoest (pertussis)?

Het aantal gevallen van kinkhoest stijgt in België. Kinkhoest kan fataal zijn bij jonge kinderen, vooral bij baby's jonger dan zes maanden. Zorgvuldige vaccinatie kan de incidentie van deze zeer besmettelijke ziekte verminderen. Wie moet gevaccineerd worden? Waarom zijn herhalingsvaccinaties essentieel?

Lees verder

Gezondheid.be

Allergisch voor sperma

Het is zeldzaam maar het bestaat: vrouwen die allergisch zijn voor sperma en, misschien nog erger, mannen die allergisch zijn voor hun eigen sperma. Hoeveel mensen aan deze kwaal lijden is niet bekend.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 21/05/2024 , bijgewerkt op 30/05/2024
volgopfacebook

volgopinstagram