Nieuwsbrief 22 maart

Laatst bijgewerkt: maart 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 22 maart

Cafeïne en slaap: wanneer drink je best je laatste koffie?

Ochtendkoffie is voor velen van ons een must. Sommigen genieten ook van een kopje in de namiddag of naar de avond toe. Maar welk effect heeft het op onze slaap? Wanneer drink je best je laatste koffie van de dag?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Is plots stoppen met antidepressiva gevaarlijk?

Het kan misschien lijken alsof je de medicijnen niet meer nodig hebt, maar in de meeste gevallen zijn de antidepressiva net de reden waarom je je beter voelt. Wil je toch stoppen met antidepressiva? Dan vraag je best je arts om een afbouwschema. Plots stoppen kan gevaarlijk zijn.

Lees verder

Gezondheid.be

Droge huid en eczeem bij baby en kind

Een droge huid bij kinderen voelt ruw aan en kan schilfertjes, huidscheurtjes en kleine puistjes veroorzaken. Bij baby’s lijkt het alsof de droge huid loslaat, alsof je kindjes vervelt. Wat veroorzaakt die droge huid, wat is het verschil met eczeem, en wat kan je eraan doen?

Lees verder

Gezondheid.be

Adoptieverlof in België

Om een adoptiekind op een warme manier te verwelkomen, heeft elke werkende ouder recht op adoptieverlof. Hoe wordt dat adoptieverlof geregeld bij ons?

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: broccolipuree met witlofrolletjes in gerookte zalm

Een comfortfood-klassieker in een nieuw jasje. Speciaal voor de lowcarbers werden de aardappelen vervangen door een crème van broccoli.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 22/03/2024 , bijgewerkt op 27/03/2024
volgopfacebook

volgopinstagram