Nieuwsbrief 23 april

Laatst bijgewerkt: april 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 23 april

Ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson is een progressieve aandoening die het zenuwstelsel aantast en zo ook de lichaamsdelen die door de zenuwen worden aangestuurd. Beven is een vaak voorkomend symptoom, maar Parkinson kan ook stijfheid of bewegingsvertraging veroorzaken. De ziekte is ongeneeslijk.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Is een bloedworst gezond?

Bloedworst is een worst gemaakt van gestold bloed. Het heeft daarom een uitzonderlijk hoog ijzergehalte, maar het is ook vet en calorierijk. Wat zijn de voor- en nadelen van bloedworst?

Lees verder

Gezondheid.be

Mag je verkleurd vlees opeten?

Wat als je vlees verkleurd is, maar de houdbaarheidsdatum nog niet verlopen is? Mag je het vlees dan nog opeten?

Lees verder

Gezondheid.be

Voorzichtig met oesters: norovirus

Driekwart van de in Groot-Brittannië gekweekte oesters zou besmet zijn met het norovirus dat buikgriep kan veroorzaken. Ook bij Franse en Nederlandse oesters werden problemen gemeld. In mosselen zou het norovirus nog vaker voorkomen, maar deze worden zelden rauw gegeten. Waarop moet je letten?

Lees verder

Gezondheid.be

Borstvoedingsaversie (BAA): een plotselinge afkeer van borstvoeding

Veel mama’s omschrijven borstvoeding als een heel mooie ervaring, maar soms is net het tegendeel waar, en voelt de mama ineens een drang om het kindje van de borst te halen. Die plotselinge afkeer en onrust tijdens de voeding wordt borstvoedingsaversie genoemd.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 23/04/2024 , bijgewerkt op 30/04/2024
volgopfacebook

volgopinstagram