Nieuwsbrief 27 mei

Laatst bijgewerkt: juni 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 27 mei

Het glutenvrije dieet: wat mag je wel en niet eten?

Wie lijdt aan coeliakie of glutenintolerantie verdraagt geen gluten. Bij die personen beschadigen gluten de darmvlokken in de dunne darm waardoor die niet meer behoorlijk kan functioneren. Wat mag je wel eten en wat beter niet?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat is een springvinger?

Een springvinger, ook bekend als "trigger finger", is een aandoening waarbij een vinger of duim vast komt te zitten in een gebogen positie en vervolgens plotseling recht springt, vergelijkbaar met een trekker van een geweer.

Lees verder

Gezondheid.be

Tenerife brengt je in beweging

ADVERTORIAL
Tenerife valt niet samen te vatten in het cliché van zon, zee en strand. Deze Canarische parel is een minicontinent, met landschappen die elke natuurliefhebber en sportfanaat weten te prikkelen. Weg dus met het stereotype van Tenerife als luilekkervakantie – dit is een topbestemming voor iedereen die houdt van actie en avontuur.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Is een ijskoude douche in de ochtend echt zo gezond?

Van een ijskoude douche in de ochtend ben je misschien wel in één keer goed wakker, maar is zo'n ijzige plens water in je gezicht wel gezond voor je?

Lees verder

Gezondheid.be

Maag-darmbloeding: symptomen, oorzaak en behandeling

Een maag-darmbloeding of gastro-intestinale bloeding (GI-bloeding) is een bloeding in het spijsverteringskanaal. Het bloed kan zichtbaar zijn in de ontlasting of in braaksel, maar het kan ook onzichtbaar zijn (occulte bloeding).

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 27/05/2024 , bijgewerkt op 04/06/2024
volgopfacebook

volgopinstagram