Nieuwsbrief 28 mei

Laatst bijgewerkt: juni 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 28 mei

Hoe cholesterol verlagen?

Een te hoge cholesterol gaat gepaard met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Om je cholesterol te verlagen, heb je soms medicijnen nodig (zoals statines), maar je kan ook op natuurlijke wijze je cholesterol verlagen, met de juiste voeding bijvoorbeeld.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

HRV: wat is hartritmevariabiliteit (heart rate variability)?

Hartritmevariabiliteit kan inzicht geven in de werking van het autonome zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor de regulering van onbewuste lichaamsfuncties zoals ademhaling, hartslag en spijsvertering. Hoe wordt je HRV gemeten?

Lees verder

Gezondheid.be

Getuigenis ernstige ME/CVS: ‘Dag en nacht in het donker’

Dascha (42) werkte als klinisch psycholoog en was net mama geworden toen het noodlot toesloeg. “Ik kreeg een CMV-infectie en ontwikkelde een syndroom met de naam Myalgische Encefalomyelitis, ook gekend als chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/CVS). Mijn leven daarna is nooit meer hetzelfde geweest.”

Lees verder

Gezondheid.be

Citrusfruit: hoe gezond is een ugli?

De ugli is een inheemse vrucht uit Jamaica die het resultaat is van een natuurlijke kruising tussen een sinaasappel, een grapefruit en een mandarijn. 

Lees verder

Gezondheid.be

Maagverkleining: leven na obesitaschirurgie

Hoeveel gewicht zal je verliezen na een maagverkleining? Waar moet je extra op letten? Mag je alles weer eten? En hoe zit dat met plastische heelkunde?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 28/05/2024 , bijgewerkt op 04/06/2024
volgopfacebook

volgopinstagram