Nieuwsbrief 29 mei

Laatst bijgewerkt: juni 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
woensdag 29 mei

Migraine door geuren: wat zijn mogelijke triggers?

Bepaalde sterke geuren kunnen migraineaanvallen uitlokken bij sommige migrainepatiënten. Dit fenomeen staat bekend als osmofobie. De meest gerapporteerde geurentriggers zijn parfum, sigarettenrook, kookluchtjes, chemicaliën en brandstofluchtjes.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

MS: bloedtest spoort ziekte op jaren voor eerste symptomen opduiken

Onderzoekers hebben ontdekt dat antilichamen die specifiek zijn voor de ziekte zouden al jaren voor de eerste symptomen in het bloed van patiënten circuleren. Dit gegeven zou een vroege behandeling mogelijk kunnen maken, wat de progressie van de ziekte kan vertragen.

Lees verder

Gezondheid.be

Een stroompanne: wat met eten in koelkast en diepvries?

Bij een elektriciteitspanne kunnen sommige voedingsmiddelen die gekoeld bewaard moeten worden te warm zijn geworden. Ze zijn dan niet meer veilig en kunnen een voedselvergiftiging veroorzaken. Wat kan je best doen?

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe gezond is matcha?

Matcha, een fijngemalen poeder van speciaal gekweekte en verwerkte groene theebladeren, wordt niet alleen geroemd om zijn smaak, maar ook om zijn potentiële gezondheidsvoordelen. Maar wat maakt matcha nu precies zo gezond?

Lees verder

Gezondheid.be

Artisjokken kopen en klaarmaken

Een artisjok is de eetbare bloemknop van een distel. De meeste artisjokken die je bij ons kan kopen zijn groen, maar er bestaan ook paars-violette artisjokken. Het seizoen van de artisjokken loopt van juni tot oktober.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 29/05/2024 , bijgewerkt op 04/06/2024
volgopfacebook

volgopinstagram