Handige wistjedatjes voor in de keuken: hoe scheid je geel en wit van een ei?

123-gebroken-ei-04-18.jpg

nieuws

Een ei breken, geel en wit scheiden en vooral geen stukjes eierschaal achterlaten … het is niet iedereen gegeven. 
De eerste kopzorgen beginnen al bij stap één: het ei feilloos breken. En daarna komt de grootste uitdaging: de dooier van de ene halve eierschaal naar de andere overhevelen tot alle eiwit is afgedropen zonder dat er stukjes eierschaal afbrokkelen. 

Vergeet het hele gedoe, er bestaat een supersimpele methode. 
  • Breek het ei op de bodem van een kommetje of een diep bord en laat de hele inhoud - wit en geel - erin lopen. 
  • Maak daarna je vingers nat en vis het eigeel eruit.

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: december 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram