Boerentenen, pitloze druif, sjalot

123-h-blendbrothers-boerentenen-07-21.jpg

recepten Een origineel vegetarisch gerecht.
Ideaal als lunch of als side dish. 
Boerentenen zijn grote witte bonnen die gedroogd worden verkocht.

Ingrediënten voor 2 personen
200 g boerentenen, een nacht geweekt
een scheut olijfolie
een scheut wittewijnazijn
peper en zout
75 g verse, pitloze druiven
3 rode sjalotten

Bereiding 
  • Kook de geweekte boerentenen in water tot ze beetgaar zijn. Giet de bonen af en zet koud of serveer warm.
  • Snijd de rode sjalotten in fijne ringetjes en de druiven in tweeën. 
  • Meng de bonen met olijfolie, wittewijnazijn, peper en zout. 
  • Werk af met de sjalotringetjes en druiven.

Een gerecht uit het boek 'Eat this' - 'Unieke, eenvoudige groenterecepten' van Blendbrothers
Uitgegeven door Lannoo
foto: Heikki Verdurme

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: juli 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram