Gerelateerde artikels
Boerentenen, pitloze druif, sjalot
recepten
Een origineel vegetarisch gerecht.
Ideaal als lunch of als side dish.
Boerentenen zijn grote witte bonnen die gedroogd worden verkocht.
Ingrediënten voor 2 personen
200 g boerentenen, een nacht geweekteen scheut olijfolie
een scheut wittewijnazijn
peper en zout
75 g verse, pitloze druiven
3 rode sjalotten
Bereiding
- Kook de geweekte boerentenen in water tot ze beetgaar zijn. Giet de bonen af en zet koud of serveer warm.
- Snijd de rode sjalotten in fijne ringetjes en de druiven in tweeën.
- Meng de bonen met olijfolie, wittewijnazijn, peper en zout.
- Werk af met de sjalotringetjes en druiven.
Een gerecht uit het boek 'Eat this' - 'Unieke, eenvoudige groenterecepten' van Blendbrothers
Uitgegeven door Lannoo
foto: Heikki Verdurme
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist