Courgettesoep
recepten
Ingrediënten
Anderhalve courgette, 1 preistengel, 2 lookteentjes, 2 kleine uien, 1 el kokosolie, ½ takje rozemarijn, flink wat paprikapoeder en korianderpoeder, anderhalve l kippenbouillon, ½ l groentebouillon, 2 el plattekaas, reepjes gegrilde courgette, peper en fleur de sel
Bereiding
- Pel de ui en de look en snij ze grof. Bak ze glazig in de warme olie.
- Verwijder de buitenste bladeren van de prei, snij de top van het groen af en halveer de preistengel. Spoel de prei onder koud stromend water en verwijder de zandresten. Snij de prei in stukken en spoel ze nog eens.
- Spoel de courgette en snij in stukken.
- Doe de uitgelekte prei en de courgette bij de ui en look en laat een paar minuten meestoven onder deksel.
- Voeg de bouillon en de kruiden toe en laat 5 minuten opkoken. De groente moet gaar zijn maar niet platgekookt.
- Mix de soep en kruid met peper en fleur de sel. Mix er dan de plattekaas door.
- Garneer de soep net voor het opdienen met reepjes gegrilde courgette.
Uitgegeven door WPG, Antwerpen.
Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5