Heerlijke brownies met pindaspread

ad_AH1A2353.jpg

nieuws

Wie houdt er nu niet van brownies? Dit dessert met intense chocoladesmaak doet de harten van klein en groot sneller slaan. En wat als we eens een geheim ingrediënt zouden toevoegen om dit favoriete gebakje nóg lekkerder te maken? Een smakelijk én geheim recept van Bonne Maman ...

Iedereen kent de confituurpotjes van Bonne Maman! De potjes met het iconische geruite deksel van het merk weten al decennialang de grootste fijnproevers te bekoren bij het ontbijt of als tussendoortje. Maar wist u dat het Franse merk niet alleen confituur in zijn gamma heeft? Na het succes van de hazelnootpasta met cacao die in 2021 werd gelanceerd, komt Bonne Maman met een gloednieuw recept om onze smaakpapillen te verwennen: een pindapasta. 

De pindapasta wordt bereid met 80% licht geroosterde pinda's en bevat geen palmolie. Deze smeuïge en typische Bonne Maman-smeerpasta is de ideale metgezel voor op je boterham. De smeuïge of knapperige versie kan uw favoriete recepten net dat tikkeltje meer te geven. Het bewijs daarvan is dit heerlijke recept voor zachte brownies met de pindapasta van Bonne Maman. Wedden dat uw gasten het recept willen zodra ze het hebben geproefd? Maar wilt u uw nieuwe geheime ingrediënt zomaar delen?

Brownies met pindapasta van Bonne Maman

adAH1A2380.jpg

Ingrediënten (voor een brownie van 20 x 20 cm)

  • 180 g pure chocolade
  • 180 g zachte boter
  • 180 g rietsuiker
  • 3 grote eieren
  • 1 kl vanille-extract
  • 1 kl natriumbicarbonaat
  • 1 kl zout
  • 150 g tarwemeel
  • 20 g bittere cacao
  • 120 g Pindapasta van Bonne Maman

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C (hetelucht).
  2. Neem een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm, besmeer met boter en bestrooi met bloem (of bedek met bakpapier).
  3. Laat de boter en chocolade au bain-marie smelten.
  4. Meng de gesmolten boter en chocolade in een kom met de suiker.
  5. Laat even afkoelen en voeg vervolgens de eieren en het vanille-extract toe.
  6. Zeef het meel, de cacao en het zout in een andere kom en voeg het natriumbicarbonaat toe.
  7. Voeg het chocolademengsel toe aan het mengsel met het meel zonder te veel te mengen.
  8. Doe de bereiding in de vorm en strijk ze glad.
  9. Warm de pindapasta eventjes op en doe enkele lepels op de bereiding.   
  10. Maak spiraaltjes met een houten prikker om te mengen en smeer de pindapasta lichtjes uit.
  11. Bak 30 tot 35 minuten afhankelijk van uw oven. De binnenkant van de brownie moet nog wat zacht zijn.
  12. Laat de brownie afkoelen op een rooster en snijd daarna in vierkante stukjes. En nu smullen maar!

BonneMaman.jpg

bron: Ingezonden mededeling Bonne Maman

Laatst bijgewerkt: maart 2024

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram