Recept: pompoensoep met clementines
recepten Pompoensoep met clementines, een verrassende maar geslaagde combinatie die in de smaak valt bij het hele gezin.
Lees ook: Hoe gezond is een pompoen?
Lees ook: Is elke dag soep drinken gezond?
Ingrediënten
¼ pompoen (hangt af van de grootte van de pompoen), 5 wortels, 1 ui, 1 blokje gember, 2 lookteentjes, 1 el kokosolie, anderhalve liter kippenbouillon, sap van 2 zeer rijpe clementines (of 1 grote sinaasappel), mespunt kurkuma, snufje komijnpoeder, verse koriander, fleur de sel en zwarte peper.
Bereiding
- Schil of schraap de groente, de look en de gember en snij ze in blokjes.
- Laat de kokosolie smelten in een hete pan en bak de gepelde en versneden ui en look glazig. Voeg de groente en de gember toe en laat ze even meestoven.
- Doe de bouillon, het sap van de clementines, de kurkuma en de komijn erbij en laat de groente gaarkoken (niet te lang!).
- Mix de soep, kruid ze met zwarte peper en fleur de sel.
- Net voor het serveren garneer je de soep met fijngesnipperde koriander.
Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.
Uitgegeven door WPG, Antwerpen.
Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5