Voor jou gelezen op Famme.be

Soep met balletjes: minestrone met kipballetjes

Laatst bijgewerkt: oktober 2018
wp_homemade_zomer_minestrone.jpg

recepten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in stukjes
  • 1 stengel bleekselder, in stukjes
  • 1/2 koffielepel gedroogde tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1,8 liter kippenbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 150 gram kleine pasta (zoals mini penne)
  • 1 courgette, in halve plakjes
  • 3 grote handen (baby)spinazie
  • Fijngehakte peterselie
  • Fijngehakte basilicum
  • Het sap van 1 citroen
  • Zwarte peper
  • Parmezaanse kaas (naar smaak)

Voor de kipballetjes:

  • 500 gram kipgehakt
  • 50 gram panko (of paneermeel)
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 22 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 koffielepel gedroogde basilicum
  • 1 koffielepel gedroogde oregano
  • 1/4 koffielepel gedroogde chili
  • Zout en zwarte peper

Zo maak je minestrone met kipballetjes

De balletjes

  1. Begin met de kipballetjes. Meng het gehakt met alle ingrediënten en rol er balletjes van. Zo’n 30 à 35 stuks zou moeten lukken (tip: verdeel het gehakt in vier gelijke delen en maak van elk deel ongeveer 8 balletjes).
  2. Verhit een soeppot op middelhoog vuur en voeg een eetlepel olie toe. Tip: een soeppot van gietijzer werkt het best voor het aanbraden van de balletjes, maar je kunt dat ook in een aparte pan met een dikke bodem doen.
  3. Bak de balletjes rondom bruin aan en schep ze uit de pot. Houd ze zolang apart.
De soep

  1. Voeg nog een eetlepel olie aan de pot toe, zet het vuur laag en bak de ui, knoflook, bleekselder en wortel ongeveer 4 minuten, tot ze mooi zacht zijn. Strooi de tijm erbij en bak nog eventjes kort mee.
  2. Doe de bouillon in de pot, samen met de laurierblaadjes. Draai het vuur hoog en breng de minestrone aan de kook. Voeg zodra het water kookt de pasta toe en laat die 10 tot 12 minuten koken, tot ze mooi al dente is.
  3. Daarna mag de courgette erbij, evenals de spinazie. Laat ze kort slinken.
  4. Pas als laatste voeg je de gehaktballetjes weer toe aan de soep en laat je ze nog even kort opwarmen.
  5. Maak de minestrone met kipballetjes af met nog wat versgemalen zwarte peper, een kneepje citroensap en wat geraspte Parmezaanse kaas.

Auteur: Lai-Wah Chong

volgopfacebook

volgopinstagram