Gerelateerde artikels
Recept: soepje van courgette en rucola met tomaat en mozzarella
recepten
Een heerlijk soepje van courgette en rucola, geserveerd met tomaat en mozzarella, geplukt uit Nooit Meer Diëten 2 van Sandra Bekkari. Op amper 20 minuten tijd heb je twee heerlijke porties klaar.
Lees ook: Is elke dag soep drinken gezond?
Ingrediënten
- 1 l groentebouillon
- 1 kleine courgette
- 80 g rucola
- (optioneel) 1 tl vloeibare honing (acacia)
- zeezout
Lees ook: Recept: witloofsoep met prei
Bereiding
- Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de courgette toe. Laat 20 minuten doorkoken en mix met de rucola. Voeg eventueel een klein scheutje honing toe.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de tomaatjes in een ovenschaaltje met wat olijfolie en Provençaalse kruiden en gaar ze een 10tal minuten in de voorverwarmde oven.
- Werk de soep af met mozzarellabolletjes, de tomaatjes, rucola en zwarte peper.
Voor de afwerking voor 2 personen: 6 kerstomaatjes, 1 el extra vierge olijfolie, Provençaalse kruiden, 6 kleine bolletjes mozzarella, enkele blaadjes rucola, zwarte peper.