Recept: witloofsoep met prei
recepten
Heerlijk, simpel en vooral gezond: een winterse soep van witloof en prei, met daarbij enkele frisse kruiden.
Ingrediënten:
1 preistengel, 3 witloofstronken, 2 kleine uien, 1 lookteentje, 1 el olijfolie, anderhalve l kippenbouillon, verse dragon en peterselie, peper en fleur de sel.
Bereiding:
- Pel de ui en de look en snij ze grof. Bak ze glazig in de warme olie.
- Verwijder de buitenste bladeren van de prei, snij de top van het groen af en halveer de preistengel. Spoel de prei onder koud stromend water en verwijder de zandresten. Snij de prei in stukken en spoel ze nog eens.
- Maak het witloof schoon, halveer het en verwijder de harde kern. Snij in stukken.
- Doe het witloof en de uitgelekte prei bij de ui en look en laat een paar minuten meestoven onder deksel.
- Voeg de bouillon toe en laat 5 minuten opkoken. De groente moet gaar zijn maar niet platgekookt.
- Mix de soep en kruid met peper en fleur de sel. Mix er dan de fijngesneden dragon door.
- Garneer de soep net voor het opdienen met fijngesnipperde peterselie.
Lees ook: Recept: roomsoep van groene groenten
Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.
Uitgegeven door WPG, Antwerpen.
Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5