Tabouleh met geitenkaas, tomaat en avocado
recepten
Olijven, geitenkaas, avocado, amandelschilfers en tabouleh ... dat klinkt als een veelbelovende zuiderse combinatie. Laat die zomer maar snel komen!
Ingrediënten voor 4 personen
100 g couscous6 kerstomaten
6 halfgedroogde tomaten op olie
6 zwarte olijven (met pit)
100 g geitenkaas
1 handvol platte peterselie of rucola
2 el amandelschilfers
2 el zachte geitenkaas of zure room
2 el olijfolie extra vierge
3 el olie van de halfgedroogde tomaten
peper en zout
1/2 avocado
Bereiding
- Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd ondertussen de kerstomaten en halfgedroogde tomaten, olijven en geitenkaas in kleine stukjes en snipper de peterselie fijn.
- Rooster de amandelschilfers in een droge pan.
- Roer de couscous los met een vork.
- Roer de geitenkaas of zure room los met de olijfolie en de olie van de tomaten.
- Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snij de avocado in kleine blokjes en meng ze onder de salade.
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist