Gerelateerde artikels
Zeebaars met tomaat, citroengras en kokos
recepten
Een frisse bereiding met oosterse smaken.
Megalekker en klaar in een flits.
Ingrediënten voor 4 personen
6 tomaten
2 stengels citroengras
2 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
1 kleine chilipeper, fijngesneden
50 g gember, in reepjes
40 cl kokosroom
800 g zeebaarsfilet, met vel
olijfolielente-ui
Bereiding
- Snijd de tomaten in schijven en het citroengras in 4 stukken.
- Stoof de knoflook, chilipeper, gember en het citroengras aan in een grote pan met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de tomaten en kokosroom toe, kruid met peper en zout en laat 4 à 5 minuten sudderen.
- Kruid de visfilets met peper en zout en verdeel ze over de saus. Laat een 8-tal minuten verder garen.
- Dien onmiddellijk op en werk af met fijngesneden lente-ui.
Een recept uit het boek 'Happy Moments' - 'Beestig lekker eten in goed gezelschap' van Sofie Dumont
foto: Bramski
uitgegeven bij Lannoo
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist