Zeebaars met tomaat, citroengras en kokos

123-h-zeebaars-sofiedumont-09-22.jpg

recepten Een frisse bereiding met oosterse smaken.
Megalekker en klaar in een flits.

Ingrediënten voor 4 personen
6 tomaten
2 stengels citroengras
2 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
1 kleine chilipeper, fijngesneden
50 g gember, in reepjes
40 cl kokosroom
800 g zeebaarsfilet, met vel
olijfolielente-ui

Bereiding
  • Snijd de tomaten in schijven en het citroengras in 4 stukken. 
  • Stoof de knoflook, chilipeper, gember en het citroengras aan in een grote pan met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de tomaten en kokosroom toe, kruid met peper en zout en laat 4 à 5 minuten sudderen.
  • Kruid de visfilets met peper en zout en verdeel ze over de saus. Laat een 8-tal minuten verder garen. 
  • Dien onmiddellijk op en werk af met fijngesneden lente-ui.

Een recept uit het boek 'Happy Moments' - 'Beestig lekker eten in goed gezelschap' van Sofie Dumont
foto: Bramski
uitgegeven bij Lannoo

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: juni 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram