hygiëne

Hoe voorkom je puistjes?

Hoe voorkom je puistjes?
nieuws 21/01/2017

Krijg je gemakkelijk puistjes in je gezicht? Eén ding dat je alvast kunt doen voor een reine huid, is hem niet meer aanraken. Maar er zijn nog meer goede gewoontes die je als basisaanpak kunt proberen!

lees meer »

Geen tandimplantaat als u rookt?

Geen tandimplantaat als u rookt?
nieuws 20/01/2017

Een implantaat is een kunstwortel die in het kaakbot is bevestigd. Verloren tanden of kiezen worden hiermee vervangen. Op het implantaat komt een kroon, brug of prothese. Nadat het implantaat is geplaatst, sluit het tandvlees er omheen.

lees meer »

Video: Wassen zonder water

Video: Wassen zonder water
video 2/01/2017

In deze video leggen we uit wat "verzorgend wassen zonder water" inhoudt. Deze wasmethode kent verschillende voordelen ten opzichte van de traditionele wasmethode in het ziekenhuis.

lees meer »

Tandzorg voorkomt misschien longontsteking

Tandzorg voorkomt misschien longontsteking
nieuws 27/12/2016

Een goede tandverzorging zou longontstekingen kunnen voorkomen. Mensen die tweemaal daags hun tanden poetsen en twee keer per jaar naar de tandarts gaan, hebben minder kans op een longontsteking dan mensen die nooit naar de tandarts gaan.

lees meer »

Vijf redenen waarom u beter niet in de neus peutert

Vijf redenen waarom u beter niet in de neus peutert
nieuws 20/12/2016

Bijna iedereen peutert wel eens in de neus, soms meerdere malen per dag. Meestal gebeurt dat om de neus schoon te maken of omdat het kriebelt. Maar bij sommige mensen gaat het om een soort tic, met een moeilijk woord ook wel rhinotillexomanie genoemd.

lees meer »

Zeven tips voor het veilig bewaren van restaurantrestjes

Zeven tips voor het veilig bewaren van restaurantrestjes
nieuws 15/12/2016

De trend om restjes van een afvalmaaltijd (bv. een pizza) of van een restaurantmaaltijd mee naar huis te nemen (in een doggybag, ook restopack genoemd) raakt meer en meer ingeburgerd. Dit is zowel ecologisch als economisch verantwoord en bovendien veilig, tenminste als enkele aandachtspunten in acht worden genomen.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

U denkt beter twee keer na voor u uw koffiemok afwast

nieuws 20/11/2016

Wie op kantoor wel eens koffie drinkt uit een vuile mok, hoeft zich daarover niet meteen zorgen te maken. Dat zegt professor geneeskunde Jeffrey Starke in The Wall Street Journal. Het hergebruiken van een vuile koffiemok zou zelfs hygiënischer zijn dan het uitwassen ervan met de schoonmaakspons die in de kantoorkantine terug te vinden is.

lees meer »

Minder ziek door een koude douche?

nieuws 31/10/2016

Wie elke dag even een koude douche neemt (gedurende een halve tot anderhalve minuut, na eerst een warme douche te hebben genomen), is in de winter minder vaak en minder lang afwezig van het werk wegens ziekte. Dat blijkt uit een onderzoek van het Academisch Medisch Centrum van Amsterdam in het wetenschappelijk tijdschrift PLOS ONE.

lees meer »

Video: Gordelroos

Video: Gordelroos
video 20/10/2016

Wist je dat gordelroos door hetzelfde virus wordt veroorzaakt als waterpokken? In deze animatie leggen we je meer uit over het ontstaan van de huidaandoening.

lees meer »

Wat kan je doen tegen huisstofmijt?

Wat kan je doen tegen huisstofmijt?
nieuws 11/10/2016

De meest effectieve manier om een huisstofmijtallergie aan te pakken is het aantal huisstofmijten in huis, en dan vooral op de slaapkamer, te beperken. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. De kritische factor in de bestrijding van huisstofmijten is vocht.

lees meer »

Daarom vraag je beter geen schijfje citroen voor je glas water

nieuws 18/09/2016

Vind je een gewoon glas water maar een beetje saai en vraag je dus steevast om een schijfje citroen op café? Misschien toch nog twee keer nadenken de volgende keer, want volgens de auteur van 'The Secret Life of Germs' vind je op de schijfjes allerlei viezigheid terug, tot zelfs uitwerpselen.

lees meer »

Opgepast: blaasinstrumenten kunnen longen beschadigen

nieuws 8/09/2016

In een artikel van het medisch vakblad Thorax waarschuwen de auteurs voor het gevaar van niet onderhouden blaasinstrumenten. Een 61-jarige man is in Groot-Brittannië overleden nadat hij -vermoedelijk al jaren- schimmels had ingeademd die in zijn doedelzak groeiden.

lees meer »

Nauwelijks bewijs dat flossen nuttig is

Nauwelijks bewijs dat flossen nuttig is
nieuws 7/09/2016

Er bestaat nauwelijks bewijs dat flossen enig nut heeft om gaatjes of tandplaque te voorkomen. Dat blijkt uit een vraag van het Amerikaanse persbureau Associated Press aan de Amerikaanse overheid. Ook bij ons wordt flossen niet langer aangeraden.

lees meer »

Belgische consument wil vooral veilige voeding

nieuws 19/07/2016

De Belgische consument vindt veilige voeding zeer belangrijk. Hij is over het algemeen zeer tevreden over de hygiëne in voedingswinkels, supermarkten en restaurants. Opmerkelijk is echter dat de Belgische consument weinig geïnteresseerd is in de voedingswaarde. Ook GGO's maken hem niet echt ongerust.

lees meer »

Met gladde benen op vakantie

Met gladde benen op vakantie
dossier 18/07/2016

Iedere vrouw weet ongeveer wel hoe ze haar benen moet ontharen, maar niet alle vrouwen doen dat op de meest lonende manier. Hoe zorg je ervoor dat die zachte gladde benen niet binnen de kortste keren gaan stoppelen? En hoe voorkom je dat er snel weer nieuwe haartjes de kop opsteken?

lees meer »

Waarom vrouwen hun schaamhaar scheren

nieuws 9/07/2016

Vrouwen die jong en hoog opgeleid zijn, zijn vaker geneigd om hun schaamhaar te scheren. Ze doen dat om verschillende redenen, maar een partner die van getrimd schaamhaar houdt, staat hoog bovenaan het lijstje.

lees meer »

Vijftien tips voor correct gebruik van zonnecrème

nieuws 21/06/2016

Een goede zonnebrandcrème beschermt uw huid tegen verbranden en huidveroudering, en dus ook tegen huidkanker. Op voorwaarde dat u de juiste crème op de juiste manier gebruikt. Zonnebrandproducten bieden geen totale bescherming. Ieder product laat een deel van de uv-straling door.

lees meer »

Voeding in de koelkast veilig bewaren. Geef bacteriën geen kans.

Voeding in de koelkast veilig bewaren. Geef bacteriën geen kans.
dossier 9/06/2016

De lage temperatuur in je frigo zorgt ervoor dat bacteriën en schimmels minder snel groeien en voedingsmiddelen minder snel bederven. Bederfbare voeding koud bewaren is dus belangrijk in de strijd tegen voedselverspilling. Ook ziekteverwekkende bacteriën groeien minder snel in de koelkast.

lees meer »

Is een loopband in de fitness vuiler dan je toiletbril?

nieuws 26/05/2016

“Je gaat naar de fitness om je conditie te verbeteren en gezond bezig te zijn maar als je niet voorzichtig bent, zou je wel eens ziek kunnen worden”, die boodschap staat op de site van het Amerikaanse FitRated, dat fitnesstoestellen beoordeelt. Viroloog Marc Van Ranst legt uit waarom dat allemaal niet zo erg is.

lees meer »

“Niet goed afdrogen kan schimmelinfectie veroorzaken”

nieuws 19/05/2016

Op een doordeweekse werkdag hebben we het sochtends te druk om veel tijd te besteden in de badkamer: een korte douche, even snel met de handdoek over de natte huid wrijven en klaar. “Geen goed idee”, zegt gynaecoloog Jason James van de Amerikaanse FemCare Ob-Gynkliniek in Miami.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram