Hoe maak je harde pistolets weer knapperig?

123-h-broodjes-03-20.jpg

dossier

Verse pistolets of broodjes hebben het nadeel dat ze de dag na het bakken helemaal hard zijn geworden.
Heb je een grote voorraad gekocht - wat in deze tijden niet ongebruikelijk is - die je gezin niet allemaal opat?
Dan kun je ze ’s anderendaags weer lekker en knapperig maken met dit eenvoudige trucje. Met onversneden stokbrood lukt het eveneens.

  • Verwarm je oven voor op 180 °C.
  • Maak de pistolets of het stokbrood lichtjes nat met je handen.
  • Laat een 5-tal minuten bakken in de warme oven.

Lees ook: Welk brood is het gezondst?

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: januari 2024

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram