Over coeliakie: Lekker glutenvrij
boeken-interviews
'Ik proef geen verschil' is het mooiste compliment dat coeliakie-patiënten van tafelgenoten kunnen krijgen. Een grlutenvrij-dieet is immers een van de meest ingewikkelde en veeleisende dieetvormen die er bestaan.
Lekker Glutenvrij is hét kookboek voor coeliakiepatiënten en iedereen die er in zijn omgeving mee te maken heeft. Boordevol heerlijke recepten voor ontbijt, lunch, diner en snacks, met handige tips en informatie over het koken met glutenvrije ingrediënten.
Wetenschapsjournalist Lizet Kruyff en Henny Uffels, voorzitter van de Dieet Advies Commissie van de Nederlandse Coeliakie Vereniging, volgen beiden al jarenlang een glutenvrij dieet. Zij legden zich niet neer bij een paar standaardrecepten, maar gingen zelf op zoek naar de culinaire mogelijkheden binnen dit dieet. Die zijn vastgelegd in dit boek.
Lekker glutenvrij - Kruyff, Lizet/ Uffels, Henny - ISBN: 9021539578 - Prijs: euro 19,99 - Uitgeverij: Culinaire Boekerij
Lees ook: Dermatitis herpetiformis (coeliakie van de huid): huiduitslag door glutenintolerantie
Lees ook: Het glutenvrije dieet: wat mag je wel en niet eten?