Een handig wistjedatje voor in de keuken: hoe gebruik je aluminiumfolie?

123-aluminiumfolie-01-18.jpg

nieuws

De meeste mensen gebruiken aluminiumfolie altijd op dezelfde manier: ze laten de glanzende kant zichtbaar wanneer ze een product ermee inpakken of een gerecht afdekken.

Maar elke zijde heeft zijn functie. De glanzende kant reflecteert de warmte, de matte kant absorbeert ze.

Wil je een gerecht koel houden?
Omwikkel het dan met de glanzende kant van de folie naar buiten. Ook een ovenschotel die je wilt beschermen tegen bruin verbranden dek je op deze manier af.

Wil je een gerecht warm houden?
Bedek het dan met de matte kant naar de buitenkant.

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: november 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram