Moet ik in de zomer meer fruit eten dan in de winter?
nieuws
In het kader van een gezonde voeding wordt aangeraden om het hele jaar door 2 tot 3 stuks fruit per dag te eten. Dit komt overeen met zo’n 250 tot 375 g. Eén portie fruit komt ongeveer overeen met 1 appel, 2 pruimen, 1 perzik, 2 abrikozen, 1 nectarine, 10 trosjes witte, rode of zwarte bessen, een hand kersen
(30 stuks), een hand aardbeien (10 stuks), een hand frambozen, bosbessen of braambessen (35 stuks) (10). Geef de voorkeur aan inlandse seizoensgebonden producten. Zo breng je automatisch variatie in je fruitinname.
Door mixen gaat er een deel van de voedingsvezels, vitaminen en mineralen verloren. Vers fruit blijft daarom de voorkeur genieten.
Fruit en groenten onderscheiden zich van elkaar door de aanwezigheid van verschillende soorten en hoeveelheden voedingsstoffen. Ze kunnen elkaar dus niet vervangen. Daarom wordt er in de actieve voedingsdriehoek ook aanbevolen om dagelijks 2 tot 3 stukken fruit én 300 g groenten te eten.