4 × simple soup
recepten
Pastinaak & knolselderij
Ingrediënten2 grote uien, in stukjes een goede scheut olijfolie
½ theelepel venkelzaadjes
2 medium pastinaken
¼ knolselderij
1 stengel prei
1 liter water (+ extra)
1 eetlepel groentebouillon (ongesuikerd) of een 1 à 2 blokjes versgemalen zwarte peper kruidenzout (bijv. Herbamare)
Wortel & zoete aardappel
Courgette & rode ui
Ingrediënten
2 grote of 3 kleine rode uien, in stukjes gesneden
een scheut olijfolie
2 tot 3 grote courgettes
2 stengels groene selderij
1 eetlepel groentebouillon (of 1 à 2 blokjes)
1 liter water (+ extra) versgemalen zwarte peper kruidenzout (bijv. Herbamare) bieslook
Bereiding
1. Stoof de ui in een beetje olijfolie. Doe er de in stukjes gesneden courgettes en selderij na enkele minuten bij. Voeg de bouillon en het water toe en laat de soep 15 tot 20 minuten koken met het deksel op de pan.
2. Mix de soep. Voeg er eventueel nog wat water bij en kruid met peper en zout.
3. Serveer met verse bieslook.
Pittige linzensoep
Ingrediënten
2 grote uien, in stukjes gesneden een scheut olijfolie
1 rode paprika, in stukjes
1 liter water (+ extra)
2 stengels prei, in stukjes
1 kop linzen
1 eetlepel groentebouillon (of 1 à 2 blokjes)
1 blik tomaten chilivlokken
versgemalen zwarte peper kruidenzout (bijv. Herbamare)
½ theelepel garam masala een scheut kokosroom
vers basilicum
Bereiding
1. Stoof de ui in een beetje olijfolie. Voeg de stukjes paprika toe en laat enkele minuten meestoven. Voeg het water toe en de prei. Spoel de linzen en voeg ze toe, samen met de bouillon. Doe het deksel op de pan en laat 15 tot 20 minuten koken.
2. Voeg in de laatste minuten de tomaten toe. Voeg extra water toe in- dien nodig.3. Mix de soep en kruid met chilivlokken, peper, zout en garam masala.
4. Serveer met een scheutje kokosroom en basilicum.