Gerelateerde artikels
Auberginetaco’s met taleggio en tonijn
recepten
Dit gerecht is geïnspireerd op een croque waarbij het brood vervangen werd door gebakken aubergineschijfjes die als een taco rond gesmolten kaas en tonijn zijn gewikkeld.
Gezonde verwennerij voor jong en oud!
Ingrediënten voor 4 personen
2 grote, ronde paarse aubergines
4 el olijfolie
8 el polenta of paneermeel
1 el oregano
1 el (gerookt) paprikapoeder
150 g taleggiokaas (of cheddar of comté)
1 blik tonijn op eigen nat
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 195 °C.
- Snijd de aubergine in schijven van minder dan 1 cm dik. Wrijf ze aan beide kanten in met olijfolie.
- Meng de polenta met de oregano en het paprikapoeder. Duw beide kanten van de aubergines in het polentamengsel en leg op een bakplaat die met bakpapier is bedekt. Laat ze gedurende 20 minuten bakken in de oven, draai ze om en bak verder gedurende een 5-tal minuten.
- Beleg ze voor de helft met kaas en tonijn en vouw dicht. Leg ze weer 2 à 3 minuten in de oven zodat de kaas smelt.
- Leg ze op een schaaltje en serveer met je favoriete hotsauce.
Een recept uit het boek 'Happy Moments' - 'Beestig lekker eten in goed gezelschap' van Sofie Dumont
foto: Bramski
uitgegeven bij Lannoo
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist