Auberginetaco’s met taleggio en tonijn

123-h-auberginetaco-sofiedumont-08-22.jpg

recepten Dit gerecht is geïnspireerd op een croque waarbij het brood vervangen werd door gebakken aubergineschijfjes die als een taco rond gesmolten kaas en tonijn zijn gewikkeld.
Gezonde verwennerij voor jong en oud!

Ingrediënten voor 4 personen
2 grote, ronde paarse aubergines
4 el olijfolie
8 el polenta of paneermeel
1 el oregano
1 el (gerookt) paprikapoeder
150 g taleggiokaas (of cheddar of comté)
1 blik tonijn op eigen nat

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 195 °C.
  • Snijd de aubergine in schijven van minder dan 1 cm dik. Wrijf ze aan beide kanten in met olijfolie.
  • Meng de polenta met de oregano en het paprikapoeder. Duw beide kanten van de aubergines in het polentamengsel en leg op een bakplaat die met bakpapier is bedekt. Laat ze gedurende 20 minuten bakken in de oven, draai ze om en bak verder gedurende een 5-tal minuten.
  • Beleg ze voor de helft met kaas en tonijn en vouw dicht. Leg ze weer 2 à 3 minuten in de oven zodat de kaas smelt.
  • Leg ze op een schaaltje en serveer met je favoriete hotsauce.

Een recept uit het boek 'Happy Moments' - 'Beestig lekker eten in goed gezelschap' van Sofie Dumont
foto: Bramski
uitgegeven bij Lannoo

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: juni 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram