Recept: quiche met bloemkool

Getty_bloemkool_quiche_2024.jpg

recepten

Deze quiche met hoofdingrediënt bloemkool is snel klaar, goedkoop én vegetarisch! Lekker als hoofd- of bijgerecht.


Ingrediënten:
Ca 300 gr quichedeeg, 1 ui of 3 sjalotten, 30 g boter, 1 ei, 1 eigeel, 150 ml room, zout, peper, een paar eetlepels geraspte parmezaanse kaas en gruyère, 1 bloemkool

  1. Bak het quichedeeg voor in de oven gedurende een kwartier met behulp van een stuk ingevet bakpapier (de ingevette kant op het deeg) en daar bovenop gedroogde bonen, erwten of pasta. Blind bakken heet dat.
  2. Fruit de uien in de boter en verdeel deze over de bodem van de quiche. Snij de bloemkool in roosjes en kook deze even kort in een stoompan (ca 5 minuten). Schakeer de roosjes zo dat ze net boven de rand van de quiche uitkomen. Klop het ei met de eidooier, de room, zout en peper en giet dit over de bloemkool. Strooi daarover heen de geraspte kaas en bak de quiche gedurende ca 40 minuten in de oven. Serveer warm.


Uit: Christopher Lloyd, Gardener Cook, Uitgeverij: Frances Lincoln.


Laatst bijgewerkt: september 2024

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram