Carbonara alla marinara
recepten
Geen spekjes in deze carbonara. En ook geen pasta, maar een lijnvriendelijk alternatief in de vorm van courgetti.
Het ei en de kaas geven de carbonara touch, de zalm zorgt voor de marinara.
Een koolhydraatarm gerecht dat heerlijk smaakt en snel klaar is.
Ingrediënten voor 2 personen
400 g courgettesliertjes1 middelgrote ui
1 knoflookteentje
2 el olijfolie
2 eieren
4 grote plakken gerookte zalm
4 el cottagecheese
1 kl fijngesneden dille
twee vleugjes Parmezaanse kaas
Bereiding
- Vermeng de dille met de cottagecheese.- Pel en snipper de ui en de knoflook. Kleur ze in de olijfolie in een grote koekenpan of wok.
- Voeg de courgetteslierten toe en bak ze op een hoog vuur tot ze knapperig worden.
- Roer de eieren los in een kommetje. Haal de courgetti van het vuur en meng de eieren erdoor. Ze garen door het contact met de warme courgetti.
- Voeg de zalmsnippers toe en breng op smaak met peper en fleur de sel (niet te veel want de zalm is ook al zout).
- Serveer in twee diepe borden en doe er een dot cottagekaas met dille op. Of roer die met de eieren door de courgetti.
-Werk af met Parmezaanse kaas.
Hoe maak je courgetteslierten of courgetti?
Koop dunne, jonge courgettes zonder zaadjes.Met een spiraalsnijder is het een fluitje van een cent om er courgetti van te maken.
- Snijd de courgettes met de spiraalsnijder tot sliertjes.
- Bestrooi ze met wat zout en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Dep de courgetti goed droog en wok ze in olijfolie.
Een recept uit het boek
'Koken voor een maatje minder' - min 6 kilo in 6 weken
van Hilde Deweer en Marie Bossuyt.
Het boek voor levensgenieters die willen koken voor een blijvend maatje minder of voor wie gewoon gezond wil eten.
Uitgegeven door Van Halewyck, Antwerpen
Cover foto Heikki Verdurme
Verkoopprijs: 22,5 euro
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist