Gerelateerde artikels
Carré confiture met frangipane en pistache
recepten
Een klassiek confituurtaartje met een laagje zelfgemaakte frangipane.
Dat klinkt als verslavend lekker!
Serveer er gerust nog een bolletje ijs bij om het dessert helemaal af te maken.
Ingrediënten voor 8 porties
2 (rechthoekige) vellen bladerdeegabrikozenconfituur
100 g boter
150 g amandelpoeder
40 g suiker
2 eieren
2 tl amandelessence
25 g amandelschilfers
25 g pistachenoten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Voor de frangipane: smelt de boter en meng ze met het amandelpoeder, de suiker, 1 ei en de amandelpuree tot een stevige puree.
- Leg een vel bladerdeeg op een bakplaat en snijd het in 8 vierkanten. Je kunt ook het bladerdeeg in zijn geheel behouden en het achteraf snijden. Verdeel de frangipane over het bladerdeeg en lepel de confituur erover.
- Gebruik het andere vel bladerdeeg om een rand en een patroon te vormen.
- Roer een ei los en bestrijk het bladerdeeg met het eimengsel voor je de carré confituur in de oven schuift.
- Bak 15 tot 20 minuten tot het bladerdeeg goudbruin is.
- Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof tot ze lichtjes aankleuren. Hak de pistachenoten fijn.
- Haal de carré confituur uit de oven en werk af met de geroosterde amandelschilfers en fijngehakte pistachenoten. De frangipane smaakt het best als ze nog warm is.
uitgegeven door Pelckmans
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist