Gerelateerde artikels
Crêpe Suzette
recepten
Een lijnvriendelijke Crêpe Suzette om jezelf of je hele gezin mee te verwennen tijdens het ontbijt of het vieruurtje.
Klaar in een oogwenk en boordevol gezonde ingrediënten!
Smullen maar ...
Ingrediënten voor 1 pannenkoek
1 grote sinaasappel1 kl boerenboter
1 kl honing + paar druppels extra
1 el volkorenmeel
2 el haverzemelen
1 ei
2 el volle Griekse yoghurt
1 el cashewnootjes
1 el opgeklopte verse kaas, licht gesuikerd (max. 6 à 7%)
Bereiding
- Was de sinaasappel en rasp een halve koffielepel schil (geen wit, enkel oranje).
- Schil de sinaasappel voor de helft à vif (vel, wit en vliesjes verwijderen) en snijd dat deel in dunnen plakken.
- Pers de andere helft van de sinaasappel uit, je hebt 5 à 6 eetlepels sap nodig.
- Smelt de boter met de honing en de schil, laat even karamelliseren en bak daarin de sinaasappelschijven. Blus met het sinaasappelsap.
- Maak ondertussen de pannenkoek: meng haverzemelen, volkorenmeel, ei en Griekse yoghurt met een vork tot een glad beslag waarin geen brokjes meer zitten. Doe het beslag in een antikleefpan die is ingewreven met een halve eetlepel bakolie (een kwastje is daarvoor ideaal). Wrijf het beslag open met de bolle kant van een lepel en bak op hoog vuur. Zodra het beslag helemaal droog en stevig is, draai je de pannenkoek om met een spatel en laat je hem een paar seconden bakken op de andere zijde.
- Rooster de nootjes in dezelfde pan en strooi ze over de pannenkoek.
- Giet de sinaasappelsaus over de pannenkoek en druppel er nog wat honing over.
- Leg de opgeklopte kaas erbij en bestrooi die met een paar korrels (ietsiepietsie maar) fleur de sel.
van Hilde Deweer
uitgegeven door Pelckmans/Forte Culinair
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist