Gerelateerde artikels
Recept: dubbele chocoladekoekjes
recepten Misschien brengt de Sint dit jaar wel chocoladekoekjes! Zowel voor kleine als grote kapoentjes zijn deze cookies een lekkernij: een krokant korstje vanbuiten en lekker smeuïg vanbinnen ...
Voor 16 koekjes
110 g zachte boter100 g fijne kristalsuiker
100 g donkerbruine suiker
1 ei
140 g patisseriebloem
30 g cacaopoeder
1 tl bakpoeder
1/2 tl zout
25 g ahornsiroop
120 g witte chocolade, callets
1 el fleur de sel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Klop de zachte boter samen met de fijne kristalsuiker en de donkerbruine suiker luchtig met een houten lepel of pannenlikker.
- Voeg het ei toe en meng verder tot het volledig is opgenomen.
- Voeg de patisseriebloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en het zout toe en spatel dit er voorzichtig door. Meng als laatste de ahornsiroop en de witte chocolade erdoor.
- Laat het beslag ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast of totdat je er balletjes van kunt rollen.
- Neem een theelepel beslag en rol er een balletje van. Leg 6 balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier met voldoende afstand ertussen. Bak de koekjes 10-12 minuten.
- Werk ze eventueel af met nog wat stukjes chocolade en fleur de sel zodra ze uit de oven komen.
Een recept uit het boek 'Julie Bakt hartig en zoet' van Julie Van den Driesschen
Uitgegeven door Manteau
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist