Gazpacho van watermeloen en tomaat
recepten
GAZPACHO voor 4 personen
650 g watermeloen geschild,(dat is 1,2 kg mét schil)
3 tomaten
½ à 1 vers pikant pepertje (naar smaak), zaadjes verwijderd
2 el olijfolie
fleur de sel en peper
een vijftal ijsblokjes
• Schil de watermeloen, verwijder de grote pitten in het midden en snijd in blokjes.
• Snijd de tomaten in 4 en verwijder de zaadjes.
• Blender alle ingrediënten en breng op smaak met fleur de sel en peper. Is de soep te dik, dan kan je er nog extra ijsblokjes aan toevoegen.
TIP
In de supermarkt kan je voorgekookte kwarteleitjes kopen. Daarmee bespaar je alweer wat tijd én prutswerk!
Je kunt de gazpacho op voorhand maken, maar dan wacht je beter met de ijsblokjes. Mix ze er eventueel vlak voor het serveren door, dan is de gazpacho mooi fris van kleur en smaak.
GARNITUUR
± 12 kerstomaatjes in verschillende kleuren, gehalveerd
1 blikje gezouten ansjovis, in stukjes
6 kwarteleitjes, gekookt, in de lengte gehalveerd
4 el gepelde garnalen
een paar blaadjes basilicum
• Schik alle garnituren op het bord en schenk de gazpacho uit aan tafel.
INFO
200 kcal/persoon
Eiwit: 9 g
Vet: 10 g, waarvan verzadigd: 2 g
Koolhydraten: 16 g
Vezels: 3 g
Gezonde ingreep: Alles aan dit gerecht is gewoon gezond en dit gerecht is super snel klaar!
Uit het boek 'Gezond Gulzig - lente/zomer' van Lien Willaert
Uitgegeven door Borgeroff & Lamberigts