Gebakken avocado, trostomaat, pinda, shiso en gembervinaigrette

blendbrothers_031220_0778.jpg

recepten Word je het BBQ'en stilaan beu?
Dan kan dit originele veggie slaatje je wellicht bekoren.
Een heerlijke combinatie met avocado en kerstomaten in de hoofdrol. 

Ingrediënten voor 2 personen
2 avocado's
scheut arachideolie
peper en zout
200 g troskerstomaten
2 el pindakaas met stukjes noot
1/2 tl rodewijnazijn
2 g verse gember, geraspt
2 el olijfolie
enkele blaadjes rode shiso cress

Bereiding
  • Snijd de avocado’s overlangs rondom de pit, draai de avocado los en haal de pit eruit met een lepel of door er met een mes kort in te tikken.
  • Halveer de avocadohelften in de lengte en bak ze rondom in een pan met een scheut arachideolie. Kruid met peper en zout.
  • Bak de kerstomaatjes kort in een pan op hoog vuur met een snufje peper en zout.
  • Mix de pindakaas, rodewijnazijn, gember en olijfolie met een staafmixer tot een gladde vinaigrette.
  • Dresseer de avocado’s en troskerstomaatjes op een bord en giet er de vinaigrette over.
  • Werk af met de blaadjes shiso cress.

Een recept uit het boek 'Eat this - Unieke, eenvoudige groenterecepten' van Blendbrothers
Uitgegeven door Lannoo
Copyright foto: Heikki Verdurme

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: juni 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram