Gerelateerde artikels
Gebakken avocado, trostomaat, pinda, shiso en gembervinaigrette
![blendbrothers_031220_0778.jpg](https://image.gezondheid.be/blendbrothers_031220_0778.jpg)
recepten
Word je het BBQ'en stilaan beu?
Dan kan dit originele veggie slaatje je wellicht bekoren.
Een heerlijke combinatie met avocado en kerstomaten in de hoofdrol.
Ingrediënten voor 2 personen
2 avocado'sscheut arachideolie
peper en zout
200 g troskerstomaten
2 el pindakaas met stukjes noot
1/2 tl rodewijnazijn
2 g verse gember, geraspt
2 el olijfolie
enkele blaadjes rode shiso cress
Bereiding
- Snijd de avocado’s overlangs rondom de pit, draai de avocado los en haal de pit eruit met een lepel of door er met een mes kort in te tikken.
- Halveer de avocadohelften in de lengte en bak ze rondom in een pan met een scheut arachideolie. Kruid met peper en zout.
- Bak de kerstomaatjes kort in een pan op hoog vuur met een snufje peper en zout.
- Mix de pindakaas, rodewijnazijn, gember en olijfolie met een staafmixer tot een gladde vinaigrette.
- Dresseer de avocado’s en troskerstomaatjes op een bord en giet er de vinaigrette over.
- Werk af met de blaadjes shiso cress.
Een recept uit het boek 'Eat this - Unieke, eenvoudige groenterecepten' van Blendbrothers
Uitgegeven door Lannoo
Copyright foto: Heikki Verdurme
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist