Gegrilde rundsbrochette met raapjespuree en een slaatje van water- en tuinkers
recepten
Een lekker stukje vlees met heerlijk frisse kruiden en raapjes.
Ingrediënten voor 3 personen
Madonzout (of fleur de sel)en peper,fijngestampte kruiden voor het vlees (tijm, laurier en peterselie), 1 el olijfolie, 1 bos (gele) rapen, halfvolle melk, 2 kleine el zure room, pecorino, worcestershiresaus
- Voor het slaatje: 1 bos waterkers, 1 schaaltje tuinkers, 1 handvol rucola, 1 appel in blokjes gesneden, ½ koolrabi in miniblokjes gesneden
- Voor de vinaigrette (hoeveelheid voor een paar slaatjes): 2 grote el plattekaas, 2 el chavroux, 1 el appelazijn, 2 olijfolie, 1 takje fijngesnipperde dragon, 1 grote sjalot, 1 lookteen, 1 stukje gember, 1 kl olijfolie
Bereiding
- De vinaigrette: Versnipper sjalot, look en gember en fruit ze in de olijfolie. Meng alle ingrediënten.
- Het slaatje: Schil de appel en koolrabi en snij ze in blokjes. Meng ze met de overige ingrediënten.
- De raapjespuree: Schil de rapen, snij ze in blokjes en zet ze onder in melk. Laat ze gaarkoken, giet de melk af (behalve een bodempje) en pureer ze. Kruid de puree met peper en zout, en maak hem smeuïg met de zure room. Rasp er op het bord nog wat pecorino over en besprenkel met een paar druppels worcestershiresaus.
- De brochette: wrijf een grillpan licht in met olijfolie. Kruid de brochettes rondom met de fijngestampte kruidenmix en grill ze gaar.
Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.
Uitgegeven door WPG, Antwerpen.
Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5