Gevulde appel met pecannoten, havermout en vanille-sojayoghurt

123-h-gevuldeappel-FF3-12-21.jpg

recepten

Warme appel, noten, pindakaas, havermout en ahornsiroop ...
Dat klinkt als een stevig ontbijt voor kille winterdagen. 

10 minuten voorbereiding + 20 minuten in de oven


Ingrediënten voor 2 personen
2 rode, zoete appelen
1 el rozijnen
2 el havermout
2 el pecannoten, grof gehakt
1 el ahornsiroop
3/4 el pindakaas
voor de afwerking
4 el sojayoghurt, 1/2 tl vanille-extract

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd de hoedjes van de appelen en hol de appelen uit met een parisiennelepel.
  • Snijd de vulling van de appelen in kleine stukjes.
  • Meng ze met alle andere ingrediënten en voeg een snufje zout toe.
  • Zet de appelen in een ovenschaaltje en vul ze met het mengsel. 
  • Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Meng de sojayoghurt met de vanille en besprenkel de gebakken appelen ermee.

Cover Fast Food_3_HR_front.jpg
Een recept uit het boek 'Fast Food 3' - '80 snelle recepten'
van Sandra Bekkari
uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts
food foto Wout Hendrickx 

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: juni 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram