Gerelateerde artikels
Gevulde appel met pecannoten, havermout en vanille-sojayoghurt
recepten
Warme appel, noten, pindakaas, havermout en ahornsiroop ...
Dat klinkt als een stevig ontbijt voor kille winterdagen.
10 minuten voorbereiding + 20 minuten in de oven
Ingrediënten voor 2 personen
2 rode, zoete appelen1 el rozijnen
2 el havermout
2 el pecannoten, grof gehakt
1 el ahornsiroop
3/4 el pindakaas
voor de afwerking
4 el sojayoghurt, 1/2 tl vanille-extract
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de hoedjes van de appelen en hol de appelen uit met een parisiennelepel.
- Snijd de vulling van de appelen in kleine stukjes.
- Meng ze met alle andere ingrediënten en voeg een snufje zout toe.
- Zet de appelen in een ovenschaaltje en vul ze met het mengsel.
- Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Meng de sojayoghurt met de vanille en besprenkel de gebakken appelen ermee.
Een recept uit het boek 'Fast Food 3' - '80 snelle recepten'
van Sandra Bekkari
uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts
food foto Wout Hendrickx
food foto Wout Hendrickx
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist