Haverpannenkoekjes met açai pecangranola
recepten
Ingrediënten
Pannenkoekjes (klein)
½ kop boekweitmeel
2 koppen (glutenvrije) haver
3 koppen kokos-rijstmelk (of een andere soort)
1 rijpe banaan
3 eetlepels eivervanger (bijv. van Natura)
of 3 bio-eitjes
¼ theelepel (wijnsteen)bakpoeder snufje zout
2 eetlepels kokosyoghurt of sojayoghurt
1 theelepel zeste van citroen kokosolie om in te bakken
Açai-pecangranola (voor een grote pot)
¼ kop gesmolten kokosolie
¹/³ kop ahornsiroop (of een andere natuurlijk zoetstof)
enkele druppels natuurlijk vanille-extract of poeder
2 koppen (glutenvrije) haver
1 theelepel açaipoeder
½ kop pecannootjes
½ kop kokosrasp
2 eetlepels sesamzaadjes
Optioneel: 2 eetlepels gemalen zadenmix (in de natuurwinkel te vinden)
Bereiding
Pannenkoekjes
1. Mix alle ingrediënten in een blender. Voeg meer melk toe wanneer het deeg te dik is en meer haver wanneer het deeg te lopend is.
2. Bak de pannenkoekjes in kokosolie.
Açai-pecangranola
1. Meng alle ingrediënten in een kom en bak de granola in een oven- schaal (met bakpapier) gedurende 20 tot 25 min op 170 °C. Blijf dicht bij de oven en haal de granola liever een beetje te vroeg uit de oven dan te laat.
2. Leg de granola op een koude ondergrond (tegelvloer) om af te koelen. Zo krijg je krokante stukken. Bewaar maximaal drie weken in een pot.
Erbij
Kokosyoghurt, fruit en muntblaadjes en een rodebietensapje