Gerelateerde artikels
Kaasbroodje met topping
recepten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 15 à 20 minuten
Ingrediënten voor 8 broodjes
0,5 el kokosolie50 g geraspte kaas
30 g amandelmeel
10 g gebroken lijnzaad
2 eieren
25 g roomkaas met kruiden (Philadelphia)
1 tl bakpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl oregano
peper en zout
muffinbakvorm
Ingrediënten voor de topping
30 g roomkaas met kruiden60 g gerookte zalm
2 el pesto
125 g mozzarella
2 tomaten
Bereiding
1. Kaasbroodjes- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Smelt de kokosolie in een kommetje in de microgolfoven.
- Doe de rest van de ingrediënten voor de kaasbroodjes in een kom. Voeg de gesmolten kokosolie toe en meng alles goed onder elkaar.
- Schep het mengsel in een muffinvorm. Zorg ervoor dat het mengsel niet te hoog komt, want de broodjes moeten helemaal doorbakken zijn (ongeveer 1 cm is al voldoende, meer kan ook, maar dan moeten ze langer bakken). Zet de broodjes 15 tot 20 minuten in de warme oven.
2. Topping
- Haal de broodjes uit de oven, snijd ze doormidden en beleg de ene helft van de broodjes met de kruidenroomkaas en gerookte zalm, de andere helft met pesto, mozzarella en tomaat.
- Zet de mozzarellatoastjes even onder de grill tot de kaas gesmolten is.
Extra tips
- Als je ui, zongedroogde tomaten en Italiaanse kruiden onder het broodmengsel mengt, zijn deze broodjes ook heerlijk zonder beleg. Ook makkelijk mee te nemen als lunch-to-go.- Je kunt eender welke bakvorm gebruiken, zoals een rechte of ronde cakevorm, en zelf sneetjes of spieën snijden. De hoeveelheden moet je dan wel verdubbelen. Reken op een baktijd van ongeveer 30 minuten. Een siliconenbakvorm werkt het makkelijkst. Andere bakvormen moet je eerst invetten (bakpapier kan ook).
Een recept uit het boek 'Wat eten we vanavond? 2' van Gezonde Drukte - 220 p. - Uitgegeven door Van Halewyck.
Verkoopprijs: 25 euro - vanhalewyck.be
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist