Lauwwarme salade van romanesco, kikkererwten en mango met gebakken halloumi

HD-w6-romanesco-kikkererwten-600.jpg

recepten Ingrediënten
300 g halloumi, 1 romanesco of broccoli, 6 à 7 opgehoopte el kikkererwten, 1 grote (Spaanse) ui, 3 kl za’atar, 2 à 3 el olijfolie, 1 kl (mango)curry, 1 kl korianderpoeder, ½ kl kurkuma, zwarte peper en maldonzout, 1 superrijpe sappige mango, 1 handvol rucola, 2 el limoensap

Bereiding
- Spoel de geweekte kikkererwten en laat ze gaarkoken in gezouten water. Giet ze af en laat ze uitlekken.
- Schil de mango en snij hem in blokjes.
- Snij de romanesco in fijne roosjes (hou de stengels voor een soep) en kook ze beetgaar in gezouten water.
- Pel de ui, snij hem in ringen en bak ze in een lepel olijfolie. Doe alle kruiden erbij en laat ze even meebakken.
- Haal de ui uit de pan, laat in dezelfde pan een lepel olie smelten en bak er de romanesco goudbruin in.
- Warm in de pan nog eens de ui op en laat de kikkererwten meebakken.
- Snij de halloumi in schijven en grill ze.
- Verdeel de groente over de borden en werk af met rucola, een paar druppels limoensap, reepjes halloumi en blokjes mango.

5kg5weken02.jpg


Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.

Uitgegeven door WPG, Antwerpen.

Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: augustus 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram